Les Issambres is een rustig kustplaatsje aan de Côte d'Azur in het departement Var. Pittoreske rots- en zandstranden, gedeeltelijk omringd door schaduwrijke pijnbomen, kenmerken de kustgedeelten van deze regio. De kilometerlange strandgedeeltes nodigen uit tot lange strandwandelingen. Voor culinaire hoogstandjes in Les Issambres biedt een biedt een selectie van goede restaurants.

 Naast Les Issambres heeft de Cote d'Azur nog vele andere mooie steden te bieden. Zo zijn uitstapjes naar Sainte Maxime, St. Tropez, Grimaud, Port Grimaud of Cannes interessant.

Sainte Maxime ligt op slechts 5 km van Les Issambres. Hier kunt u kijken naar de elegante jachten in de haven of uzelf trakteren op een van de vele restaurantterrassen. Sportliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn dankzij de vele watersportfaciliteiten.

 Degenen die graag de nacht per dag willen maken, zitten op ongeveer 25 km van Saint Tropez precies goed. Er is geen tekort aan chique nachtclubs en bars hier. Het voormalige kleine vissersdorpje is nu een van de meest bekende en populaire badplaatsen aan de Côte d'Azur. Het staat bekend om zijn enorme jachthaven en het grootste zandstrand aan de Côte d'Azur, de zogenaamde Baie de Pampelonne.

 Voor degenen die nog steeds niet genoeg hebben gezien, biedt Cannes een reis naar ongeveer 50 km aan. De op twee na grootste stad in de regio biedt een verscheidenheid aan toeristische en culturele activiteiten. Er zijn uitstekende restaurants, kleurrijke casino's en een historisch stadscentrum.


In Les Issambres zijn geen wolkenkrabbers en geen massatoerisme. LI is de badplaats Roquebrune. Het was vóór de Tweede Wereldoorlog bekend door zijn nu ter ziele gegane theater en zijn schaduwrijke met pijnbomen bedekte stranden. De familie van politicus Franz Josef Strauss was hier sinds de jaren 60, een vakantiehuis. Na de dood van de vader heeft de dochter Monika Hohlmeier het eigendom geërfd.

Les Issambres, nog steeds een geheim !! Voormalig bondskanselier Kohl ontmoette vrienden in het voormalige kasteelhotel Sainte Elme in LI.
De juwelier Wempe uit Hamburg bezit hier zijn landgoed.
Zelfs Prins Edward uit Engeland waardeerde deze plek voor een korte pauze.

Compteur